CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI ÇOŞKUSU

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI ÇOŞKUSU

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını  tüm ülkede ve yurt dışı temsilciliklerimizde çoşku ile kutladık.

30.10.2023 53

          “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” ilkesi ile hür ve bağımsız yaşama kararlılığını ortaya koyan milletimiz, istiklal ve istikbaline olan güçlü inancı sayesinde dillere destan bir millî mücadele yürütmüştür. Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde yalnız kendi tarihine değil, dünya tarihine de etki eden istiklal mücadelesi, Anadolu’daki bin yıllık millet varlığımızı pekiştirerek ebedîleştirmiştir.

           Türkiye Cumhuriyeti; kahramanlıklarla dolu bir mücadeleyle kendimize vatan kıldığımız bu coğrafyada, binlerce yıllık devlet geleneğimizin en son ve en genç temsilcisi olarak köklerimizden yükselmiştir. Bir asır öncesinde ortaya çıkan ve milletimizin kültürel kodlarında varlığı daim olan millî mücadele ruhu; tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunun, şahlanışının ilhamı olmaya devam etmektedir. 

           Millî Eğitim Temel Kanunu’nda belirtildiği gibi millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarırken millî mücadelemizin köklü hatırasını yaşatmak üzere Cumhuriyetimizin 100. Yılı ülkemizin dört bir yanında, yurt dışı temsilciliklerimizde olduğu gibi ilçemizde de çoşku ile kutlandı.

           Cumhuriyetimizin 100. Yılı'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun. Bizlere ilelebet payidar kılacak bu Cumhuıriyeti emanet eden, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere vatanımız için canını veren şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yâd ederiz.

 

           CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN!

30-10-202330-10-202330-10-202330-10-202327-10-2023

 

                                                  

                      

Kaynak: T.C. Cumhurbaşkanlığı,MEB

İLETİŞİM

Adres:
GÜMÜŞÇAY MAH. MEHMET SOMUNCUOĞLU CAD. SABANCI ÖĞRETMEN EVI BLOK NO 74 İÇ KAPI NO 16 EYNESİL / GİRESUN


Telefon
(454) 581 4310


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın